03.30 är ingen bra tid

Lördag 21.00:

-Trafikvakten

-Ja, hej, det är Anette Jernström, personalnummer 54321, jag sitter standby imorgon, finns det kanske någon tur utlagd redan?

-Nej, dessvärre, inget ännu

Söndag morgon 03.30, väckarklockan ringer, jag kväver den med en kudde innan jag spolar ner den. Tar en tallrik flingor, är inte hungrig alls. Tar en macka, som bara växer i munnen för varje tugga. Sätter lite mascara på ögonen men det ser man inte, för sovmärkena upptar all uppmärksamhet, de går tvärs över hela fejset.

Klockan 04 är jag redo, men telefonen är tyst. Är vaken i 10 minuter till, men tänker sen att jag ju är klar, så jag kan vila ögonen i några minuter tills de ringer mig.

Klockan 04.35 skär ringsignalen genom sovrummet. Jag slänger mig handlöst över Tony, telefonen står på hans sida sängen, och hugger luren för att signalerna inte ska väcka hela huset.

-Anette *harkel, harkel*

-Godmorgon, det är trafikvakten. Vi har en tur till dig, du ska flyga till Grekland på en charter, landar igen 15.20 i eftermiddag.

-Jag kommer! Hej hej!

Köpenhamn 06.45. Incheck och får informationen att planet är försenat 1,5 timmar på grund av “heavy traffic at destination”. Alltså slot-tid.

På marken skulle vi haft matstopp, men beslöt oss för att äta under flygningen hem istället, och göra allt för att komma iväg så snabbt som möjligt. Vi hjälpte städningen med att packa upp tax-free, nackskydd, tidningar och visste att vi hade fått en ny slot-tid på vägen hem en havtimme senare. Det går knappt att vända ett charterplan på 30 minuter, men försöka duger.

Vi skyndade på passagerarna, de förstod och snabbade sig, vi gjorde allt vi kunde, men missade tiden ändå.

De minuterna som förflöt innan vi fick information om det skulle innebära ytterligare försening var långa, men beskedet att det handlade om 10 minuter bara var högst välkommet.

Så, nu är jag här hemma igen. Har just ringt trafikvakten.

-Hej, det är Anette Jernström personalnummer 54321, finns det möjligen någon tur inlagd på mig för morgondagen redan?

-Tyvärr inte.

…Å andra sidan har ju morgonstund guld i mund? Och vi blev bara knappt en timme försenade hem, det kunde blivit mycket mer. Man kan ju välja att se saken positivt?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *