20 backar tidningsurklipp

Varje gång Maxi har annonser om “4 backar för 100” är jag där för att fylla på mina lagermöjligheter. Det står väl ett tjugotal av de där praktiska hopfällbara i vårt förråd i källaren, men jag har aldrig sett hur de ser ut hopfällbara för jag fyller dem direkt.

En back har jag bara recept i, för jag tror på allvar att jag någon gång i livet nog kommer tycka matlagning är kul, och varje gång jag är hungrig och hittar ett recept i nån veckotidning hör man det där välkända “ritschet”.

En back är full av inredningstips. Bra att ha. Synd bara att mycket av det blivit hopplöst omodernt. Men röda och gröna kylskåp börjar komma så smått tillbaka, så kanske kommer jag istället att vara före min tid om jag pekar ut ett nytt kök för någon försäljare från ett klipp i min plastback.

Sen är det ett antal backar med politiska handlingar och rapporter jag sparat för att kunna ha som underlag för eventuella politiska insändare någon gång. Det var i och för sig rätt kul att kolla lite i de backarna…Jag hade en hätsk debatt om “överutnyttjande av välfärdsystemen” för många år sen, och jag fick på huvudet och ombads be om ursäkt för att jag sagt att “alla bidtragstagare fuskar”. Någon hade också svarat mig och berättat om sin sjuka väninna i Bjuv, och att jag borde be henne också om ursäkt! Det var ju inte alls vad jag skrev, såklart.

Jag hänvisade bara till en rapport den gången att fusket beräknades till 4% av BNP och jag undrade var gränsen gick? Var det vid 6% eller när fusk och sjukvård “kostade” lika mycket? Avslutade med “ska bita mig i tungan att inte skriva “vad var det jag sa” om tio år från nu”

Fast idag ska jag mer än gärna påminna mina kombattanter (som nu driver kampen moot fusket och kallar det “stöld”) och fråga vad skillnaden är nu mot då?

2 av mina backar innehåller urklipp från gamla insändare jag skrivit, och det var egentligen de jag letade efter.

Jag ska nämligen hålla föredrag imorgon om olika sätt att skriva, om skillnaden mellan bokskrivande, insändare, debattartikel, blogg, novell…

Jag är alltid nervös när jag ska hålla föredrag.

Trots att jag gjort det så många gånger. Håll tummarna att det blir som jag tänkt mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *