Akupunktur

Jag blev introducerad för denna ”magi” för många år sen, och började gå regelbundet för jag kände att det gjorde gott för mig.

Nu är det nog ett år sen, det har inte blivit av, och jag har tyckt mig behöva lägga min tid på annat, har känt mig ok. Men, i onsdags när inte svullnaden ville lägga sig trots extra dos cortison ringde jag, och det fanns en tid.

Fast det var ett år sen sist kom kroppen precis ihåg vad som skulle hända, och det magiska sker, vissa punkter på kroppen börjar kännas och brännas redan innan hon har satt sina nålar. Två punkter på vardera ben, någon på armen. Själv satte hon en tumme på en annan punkt på benet, jag svarade att det inte kändes nånting just där, men när hon släppte kändes det som hon hade slagit mig hårt och att hon fått dit ett rejält blåmärke.

När sen hon stack sin nål satt jag som ett frimärke i tapeten, det var aj, ont!!!

-Allergipunkt, sa hon.

Vissa nålar släpper helt lätt efter behandlingen, vissa sitter kvar och får med lätt ”våld” dras ut, det är också fascinerande att kroppen visar vad som behöver behandlas. När jag lämnade frågade jag flera gånger om hon var säker på att hon dragit ut nålen från benet, och det var hon. Själv kunde jag svära på att den satt kvar, det kändes så.

Jag kände mig fortfarande lite dåsig på kvällen, men det är också kroppens sätt att berätta att man ska ta det lite lugnt, tror jag. Det brukar vara så.

Det är en ny värld, och lite skeptisk var jag i början, men när till och med barnmorskan på barnmorsemottagningen när jag väntade barn bad mig komma till henne för att få nålar mot graviditetsillamående- då börjar det kanske bli en naturlig sak även i denna delen av klotet?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *