Alla rätt!

Hade alla rätt på nödträningstestet idag, och det tog mig knappt 6 minuter. Var lite tveksam på en fråga, och det var om emergency lightning lyste i 10, 12 eller 15 minuter, men hade 12 minuter i bakhuvudet nånstans och det stämde.

Sen är ju nästa fråga om det är viktigt att veta, och om man står och kollar klockan om man hamnar i den situationen och säger ”jaha, nu har det lyst i exakt 11 minuter så det är bara en kvar…”

Men, det är fler såna frågor, det är till exempel 22 minuter syre i maskerna på en flygplanstyp, 15 på en annan, och det är bara att lära sig. Detta året var det också en hel del nya rutiner och det ska vi bland annat träna imorgon tillsammans med piloterna.

Vi har också ”cases” då vi ska agera i en mock-up, och blir bedömda av våra kollegor och instruktören, och det är alltid samma sak varje gång, man tänker ”ta nån annan” när det ska väljas frivilliga till besättningen. Men idag tänkte jag att det var lika bra att ha det gjort så jag räckte upp handen och blev ”purser” i besättningen och preparerade nödlandningen och det gick bra!

Som man gjort på träningarna gör man i verkligheten, sägs det, men det som skiljer oss från till exempel brandmän och sjukvårdspersonal är att vi högst troligt och förhoppningsvis aldrig får nytta av våra kunskaper i verkliga livet.

Några av dem som var där hade flugit i över 30 år, och har gjort det här massor gånger, snacka om att det sitter i ryggraden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *