Anmäld till soc

Min väninnas man reser en hel del i arbetet och hon får de kvällar han är borta ta ensam ansvar för att barnen lägger sig i tid med borstade tänder.

Lillasyster i familjen har lite svårt med den saken, eftersom hon just på kvällarna har en massa projekt hon känner sig tvungen att avsluta, och klockan tickar i takt med mammans försök:

-Men snälla lilla hjärtat, nu är klockan åtta och du har inte ens bortstat tänderna än. Du förstår, det är idag din mammas uppgift att se till att du kommer i säng i tid på kvällen, annars kan hända hon blir anmäld till soc!

(Mamman är inte på minsta sätt i riskzonen kanske bör tilläggas, men det finns många utomstående sätt att få barn att förstå att nu är det allvar. Ibland kan det vara Tomten eller Gud. Hos dem denna dag var det Soc)

Någon dag senare skulle lillasysters klass göra en matteuppgift i skolan, som gick ut på att man skulle skriva ner när man gick och lade sig, när man steg upp, och hur många timmar man således sov. Lillasyster rapporterade till sin mamma:

-Jo, jag skrev att jag lägger mig åtta, det är ok för dig va? Jag menar, så vi inte blir anmälda till sossarna!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *