Armstödet mellan skinkorna

http://www.expressen.se/resor/1.1801295/het-debatt-efter-att-flygvardinna-smygfotade-resenar

Jag borde förmodligen tänka proffessionellt när jag ser bilden, på säkerhet och service. Men det jag tänker är ”det måste vara obekvämt att ha ett armstöd mellan skinkorna”.

Vad är bäst för flest, blir nästa tanke? Att neka ombordstigning och ha Överviktigas riksförbund, Jämo och en stämning på halsen, eller att ta ombord honom och konfrontera alla anhöriga till dem som inte kom ut utan dog av rökförgiftning pga förhindrad evakuering?

Vilken risk vill du helst ta?

(Nej, jag är inte ironisk, risken för flygolycka är pytteliten, risken för stämning är stor. Det är alls inget självklart val. OM det händer nåt vet ju alla vad som skulle varit rätt, eller hur?)

Vi flyttar överviktiga från platserna vid nödutgångarna, gränsen går om de behöver ett förlängningsbälte, då är de dessvärre för stora och är en säkerhetsrisk att ha just på de platserna. Att säga det som flygvärdinna till passageraren på ett bra sätt är riktigt svårt, det sitter ju andra runtomkring som också ser och förstår. Hur man än gör blir situationen obehaglig, och passageraren kan lätt känna sig uttittad. Att be någon gå av pga övervikt från ett flyg hoppas jag innerligt att jag slipper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *