Asså blindsstyre…

Ja, ja, ja.

Jag vet att man ska stressa ner och ta det lugnt och krama varandra i trafiken och allt det där.

Och det klarar jag ganska utmärkt vanligtvis, om det inte vore för alla dåraktiga blindstyre därute som inte KAN köra bil.

Till exempel gammelfarfar som låg framför mig idag när jag hade lite bråttom. Inte stressigt, men ialla fall hade jag inte tid att ligga bakom någon som tyckte 30 är lagom på en 50-väg. Jag  njuter inte av att vara på ofrivillig sight-seeing i Ramlösa industriområde.

Och när farbrorn sen bromsar in till 10km/tim när han närmar sig trafikljuset vore ju toppen – om det var rött, men kära vänner: det var grönt. Jättegrönt!

Då lade jag mig på tutan och visade med mitt kroppspråk (nä, jag visade inte fingret om du undrar, även om det också kan vara ett bra sätt att kommunicera med sina medtrafikanter ibland) att jag tyckte han skulle lägga högerfoten lite tyngre på gaspedalen.

Han tittade inte ens i backspegeln.

I rondellen tappade han fullständigt sin lokaliseringsförmåga och för att spara tid hos bilmekanikern behöll jag fattningen och höll mig bakom honom.

”Va, här är ju två filer och jag ska till vänster men måste köra till höger jag fattar ingenting”

Nä, farbror Frej, det är klurigt det här med nymodigheter. Ska du till höger måste du hålla högerfil. Ska du rakt fram kan då hålla höger eller vänsterfil, båda är ok. Ska du till vänster måste du hålla vänsterfil.

Jag kan bara alfabetet på teckenspråk och det hade tagit för lång tid att bokstavera det. Men så har jag ju det där internationella tecknet jag nämnde förstås. Kanske borde börja använda det lite mer…???

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *