Att hoppa från 5-meters

Det är tre höjder på trampolinerna på badet, 1, 3 och 5 meter över vattenytan. 1 är löjligt enkelt, man är nere på nolltid och risken att det gör ont någonstans är minimal, vattnet är mjukt och det känns bara tryggt.

Nästa steg i våghalsutmaningen är 3 meter, och det killar lite i magen. Tänk om jag landar på magen? Tänk om jag stöter i kanten? Jag tvekar lite, men sikten är fri och ingen simmar i vägen, jag hoppar med fötterna först och efter ett par sekunder under vattenytan är jag uppe igen och tar ett djupare andetag än jag egentligen behövt, det var ju busenkelt.

Nästa steg borde kallas mer än ”steg”, nu krävs mod. Jag klättrar uppför stegen och vågar knappt titta ner. Tar några försiktiga steg ut på trampolinen, det gungar under fötterna. Det är långt ner på alla fyra hållen, och det är nästan lika läskigt att klättra nerför som det är att hoppa utför, och jag väljer att inte klättra ner för då missar jag hela grejen med hoppet.

Går ganska sakta mot kanten, det blåser lite i håret av vinden, och jag kan inte se vattenytan därnere förrän jag är helt framme vid kanten, annars ser jag bara himmel. Jag är rädd. Jag vet inte vad som händer, och under trampolinen är det djupt vatten, inte lika tryggt och grunt som under 1-meters hoppet.

Jag tvekar, för det är mörkt, okänt och förbaskat högt, och råkar jag landa på magen nu kommer det svida rejält. Kan man ha flytväst på, eller är det mesigt? Ska jag strunta i det och klättra ner till solstolen igen, ingen behöver veta att jag inte vågade? Eller ska jag utmana mig själv och kolla om jag vågar riskera ett magplask mot att kanske klara det galant och göra ett svanhopp där jag kommer upp stärkt och glad för att jag vågade?

Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska ta det där sista steget utför kanten som gör att jag tappar fotfästet och svävar i luften ett tag. 

(Nej, det handlar varken om äktenskap eller att säga upp mig, lika bra att få det sagt…)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *