Avsvimmad

*pling-plong, pling-plong*

*PLING-PLONG-PLING-PLONG-PLING-PLONG*

Jag hör dörrklockan långt borta och surnar till för att barnen inte kan använda sina dörrnycklar när de vet att jag jobbat hela natten och måste sova några timmar. Tänker inte gå upp.

*PLING-PLONG*

Mansröst utanför dörren: -Nä, det är ingen hemma…

Jag slänger på min röda morgonrock från -81, slänger en snabb blick i spegeln och hoppar till av fasa över vad jag ser, funderar en snabb tanke på om jag ska se om det ligger några lyckopiller och skräpar i nån låda men snubblar istället nerför trappan och öppnar dörren yrvaket.

-Trodde inte du var hemma, kan du flytta din bil? säger en arbetsklädd man som jag nästan hatar, för nu förstår jag varför jag är surmulen, de har grävt i gatan senaste timmarna och gjort min försenade nattsömn mindre kvalitativ. ”Förlåt om vi väckte dig förresten” fortsatte han.

-Äsch, det gjorde inget… sa jag.

(Jag är alldeles för snäll.)

Sen började min förklaring att jag jobbat i natt och jobbar på flyget och just hade landat från New York och måste ta in nattsömnen det är därför jag sover på dan och…

Skulle just berätta den intressanta berättelsen hur jag hamnade i flygbranschen och vilka barnsjukdomar mina barn haft och kanske skulle jag komma in på hur jag träffade Tony och hur mina förlossningar varit om han inte haft så bråttom att fortsätta gräva med sin grävmaskin.

Så jag återtog istället min avsvimningsposition i soffan med en kopp kaffe och nu funderar jag på om jag igen ska sätta lite färg på fransarna för att barnens kompisar ska undvika frågan ”Är din mamma sjuk eller”

Västflygningar är för mig nästan som att vara sjuk. Jag är mycket bättre på östflygningar jetlagsmässigt. En hel dag som idag går bara åt skogen. Och imorgon bitti är jag trött till skillnad mot när jag kommer från öst, då är jag pigg på  morgonen. Östflygningar passar bättre ihop med familjelivet här hemma helt enkelt.

Ett argument bra som något när man lägger poäng på önskelistan.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *