Bangkok igen

Det var nästan som en minisemester, vi flyger ju inte till destinationen varje dag i veckan, vilket innebär att en av veckans avgångar innebär ett extra dygn borta.

Det är länge att vara borta hemifrån, men när jag börja flyga långt i mitten av 90-talet var Bangkok en flygning på 6 dagars bortavaro. Vi flög ut dag (natt) 1, landade dag 2, hade ledigt dag 3, flög till Singapore t/r dag 4 och flög hem dag (natt) 5 för att landa dag 6.

Min dotter var inte så gammal när jag började jobba efter mammaledigheten, vi kunde inte få deltid (ingen laglig rätt i Danmark som i Sverige) och Bangkok (6 dagar) var min första tur efter mammaledigheten. Min dotter tittade inte ens på mig när jag kom hem, hon nonhalerade mig totalt första dagen. Resten av de lediga dagarna hängde hon som ett frimärke kring mina ben, och det var hemskt att ge sig iväg igen efter det, hon var så ledsen. Det var då jag bestämde mig för att prioritera annat än min arbetstidsprocent och gick ner på halvtid några år. Mitt val, mitt ansvar. Och jag har aldrig i hela livet ångrat det. Jag kommer aldrig ångra det heller. Om jag så ska leva på bröd och vatten när jag blir pensionär kommer jag ändå tycka det var värt det.

Mina fina barn. Vad kunde vara mer värt än att få vara med dem? Inget i världen skulle kunna ge mig bättre livsinnehåll än att få delta i deras liv när de utvecklades som mest.

Nu har tiderna förändrats, och i Bangkok har stoppet minskats till ett minimum. Vi kommer normalt dag2 eftermiddag och åker hem igen dag 3 kväll/natt för att landa dag 4 morgon.

Fast denna gången hade vi som sagt en ledig dag, och vi gjorde nåt fantastiskt kul man inte har överskott till annars- vi var på cykeltur! Jag ska försöka hinna fixa bilder, men det blir inte på ett par dar. Ett annat “projekt” på gång som kommer ta all tid, jag återkommer när jag kan. Det kan dock ta några dagar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *