Bara en sak

 Läs tidningarna kritiskt framöver.

Det är förhandlingar på gång, och punkterna som arbetas under förhandlingarna är irrelevanta och ointressanta. Tidningarnas önskescenario är dock att förhandlingspunkterna läcker ut, det blir ju fantastiska överskrifter och gottiga funderare hos de icke insatta. ”Arbetsgivaren vill att de anställda ska arbeta 7 av 8 helger, de anställda rasar”. ”De anställda vill bara arbeta 1 helg av 8, förstår de inte allvaret?” Förhandlingen av en sån punkt slutar kanske med att vi behåller det system vi har där vi arbetar 3 av 4 helger, och så kan förhandlingen av någon annan mer brännande punkt ta vid. 

Arbetsgivare och fack är två likvärdiga parter, med ömsesidig respekt. (Så ska det vara, kanske ska sägas, det blir inte alltid så)

Just det där med respekten är det viktigaste av allt. Om man till exempel kommer överens om att inte gå till pressen med förhandlingspunkterna, så är det viktigt att båda parter håller det löftet. Det blir ju annars en strategi, att dela med sig till pressen av punkter som ovan, för att få sympatier åt ena eller andra hållet, som i sig inte har någon förankring.

Det är också viktigt kan väl alla vara överens om, att man är ärlig mot varandra, att man ger korrekt information om situationen. Man får inte ljuga eller undanhålla information som är viktig, för då faller det där med respekten, och då faller också tilliten vilken en förhandling bygger på. Om någon part börjar med ett fult spel eller sprider rykten till exempel, så ger det en konsekvens och till sist vet ingen vad som är orsak och verkan.

Jag hoppas av mitt hjärta att både företagsledning och fack kör rent spel, är ärliga och visar varandra respekt.

Så är min personliga livsfilosofi, och den fungerar utmärkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *