Bara huvudvärk light

16 personer i partytält ihopasurrade med silvertejp från Rusta.

 En CD-spelare står under en pressening, och någon har tryckt på repetitionsknappen så “Best of Eurithmics” spelar Sweet dreams och There must be an angel för 24:e gången. Vi sjunger med bättre och bätre för varje gång, för vi lär oss mer och mer av texten. Det låter också bättre och bättre för varje liten snaps som får sällskapa med sillen ner till magsäcken.

Någon sätter sig i en campingstol som sett sina bästa dagar så tyget ger vika, och vi får med gemensamma krafter hjälpas åt att få upp henne igen genom det trånga hålet där gumpen sitter fjättrad i ett järngrepp.

Någon kastar pil på piltavlan från den lokala macken, men det är nåt fel på den för pilarna fastnar inte på nr 10 och 9. Men det kvittar för de flesta pilarna hamnar ändå på den faluröda husväggen bakomtavlan. Och det är 0 poäng, liksom.

Ungarna har kopplat upp Playstation 2 med Singstar och sjunger karaoke för full hals. Carolas “Främling” överröstar “Sweet dreams” och vi får försöka sjunga ännu högre (läs skrovligare) för att ha nån chans. De största förlorarna i kampen om lyssnare är grannar och fåglar, småfåglarna har helt gett upp, de har insett det hopplösa i att ens försöka. Grannarna spelar dragspel, eller kanske fiol (?) det går inte att avgöra vilket. 

Plötsligt ser jag min gamle kompis ha en märklig dryck i sitt glas, ser ut som ljusbrun sörja, typ diskvatten efter grilgallret, och undrar från vilken flaska det kommer?

-Äsch, jag gjorde en egen liten blandning på försök av de där två flaskorna, sa han.

-Vilka två? De där? Dillsnaps och gräddlikör???

Jag tror inte kombinationen var helt lyckad, för midsommardagens morgon när vi röjde av det sista vi inte orkat dagen innan hittade vi glaset med den bruna sörjan bakom blomvasen. Säkert lika bra det.

Jag ställde en burk Panodil på frukostbordet om ifall, men ingen behövde. Så det blev en rätt lugn och städad midsommar trots allt. Bara lite huvudvärk light, och en smula heshet efter Sweet dreams are made of this…

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *