Behöver ingen veterinärutbildning

När jag var hos veterinären med hästen bad hon mig sätta mig ner innan hon visade bilden på hans ryggrad.

Jag behövde inte ha läst en enda poäng på veterinärhögskolan för att se att något var fel.

Säljaren av hästen hävdade då, och har fortsatt sprida ryktet att det är på grund av dålig ridning som hästen markerade att han hade ont i ryggen. En professor och flera veterinärer sa att det var medfött och rekommenderade operation. Köpet gick tillbaka först efter en förlikning i tingsrätten, och hästen såldes vidare.

Någon sitter på den här ryggen och jag är helt säker på att hon också märkt att allt inte står rätt till. Helt, helt säker.

Kanske kan hon inte säga det för att på det sättet erkänna att det inte var ett ridmässigt problem?

Denna händelse har suttit som en spinka i foten på mig i flera år, därför jag vill att hästen ska må bra. Jag har ingen påverkansmöjlighet, men jag har alltid hoppats att det goda ska vinna. Att ärlighet och raka rör vinner i det långa loppet, inte lögner och feghet och pengar.

Jag kom att möta fler sidor av människor jag trodde var mina vänner i tvisten (ryggradslöshet) men fick också nya som visade sig stå raka när det blåste. Jag växte men blev också desillusionerad och något bitter på kuppen i den process det var att ligga i tvist.

Jag har inte kunnat släppa tanken på hästen på alla år, och jag har gråtit många tårar över förlorad vänskap. Men det känns som jag ser ljuset i tunneln. Jag fick nämligen ett telefonsamtal från oväntat håll som jag berättade om, och det känns som det var en form av upprättelse.

Tror du att de sammanväxta benen i ryggen kan göra ont på hästen?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *