Beslut, beslut

Efter stugbygget borde vi vara luttrade, men ack nej. Nu är det samma ångest över besluten till köket som vi tidigare hade angående allt från kontaktplacering till dörrhandtagen.

De 3 alternativ som återstår från de ursprungliga 4, snurrar i huvudet som en slänggunga. Emellanåt är något självklart medan man något senare pratar med någon som har erfarenhet av just det alternativet som avråder.

Till exempel gillar jag mosaik. När jag berättade om det förslaget för en kompis sa hon : ”Jättesnyggt i badrum, förkastligt i kök.”

Så nu står det mellan granit på en del, granit på hela, silestone på en del, silestone på hela, vit eller svart, glas eller klinker, behålla gamla skivan och hitta kakel till den i samma färg eller annan brytning. Eller kanske glas istället för kakel.

Vi har lånat prover, men valen blir inte enklare, och två gånger redan har vi varit i butiken för att jämföra golv med skåp. Det beslutet är taget och det känns bra, men tänk om man väljer helt fel vad gäller övrigt? Och priset, hur dyrt kan sten, kakel och glas vara egentligen?

Det kommer säkert bli bra med vilket alternativ vi än väljer, men jag vill kunna titta på köket de närmaste 20 åren och känna att vi valde exakt rätt, inte bara att det blev okej.

Hm.

Vad kostar en inredningsarkitekt per timme…?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *