Blev utkallad

Somnade i Oslo redan 21 igårkväll, men står väckaren på 05 kan man lika gärna passa på att skaffa skönhetssömnen när man inte har annat för sig…

Jag drog visserligen på de träningskläder jag packat ner medan ambitionen fortfarande fanns, men när jag väl satte mig på sängen för att äta mackan jag hade med mig, kröp latmasken upp ur ingenstans och fullkomligt tog över min entusiasm att förbättra min hälsa. Och latmasken vann. Tycker den gjort det lite väl ofta senaste tiden, nu får det bli ordning i leden igen.

Kände förresten ett uns av skadeglädje på väg till jobbet igår.

En stor Volvo SUV låg mig i häcken och körde om i kanske 140-150 km/tim när tillfälle gavs, och försvann som en prick i horisonten. Några mil längre fram fick jag anledning att köra om honom (dock fullständigt lagligt). En trafipaxare med blåljus stod framför honom vid väggrenen.

Sist det hände var det ännu roligare, då hade bilen bakom (eler snarare föraren av densamma) tutat och blinkat och räckt finger (!) för att jag inte flyttade mig för honom. Men alternativet för mig var att köra in bakom en lastbil och sen fått ligga där, det låg en lastbil framför mig också som höll på att köra om, så jag hade egentligen ingenstans att ta vägen. Jag nonchalerade honom tills jag hade möjlighet att köra in i högerfilen. (Ok, jag har för mig att jag gjorde det lite retsamt då, men jag ville ge tillbaka. Jag blinkade, och höll hastigheten på millimetern och kollade döda vinkeln lite överdrivet. Kunde inte låta bli. Men att köra perfekt är ju inte olagligt…?)

När han sen blev omkörd av mig, av samma anledning som ovan, väcktes mina allra värsta sidor, jag kände hornen. Den gången hade jag lust att veva ner rutan och hånskratta honom i fejjan MOAHAHA. Eller krypa förbi och visa fingret tillbaka.

Men det skulle jag inte såklart inte drömma om att göra. Bara för att jag skriver att jag tänkte göra det betyder det inte att jag SKULLE göra det;)

Och nästa gång är det kanske jag som har så bråttom till att hinna till jobbet att jag glömmer hur fort jag kör. Gud förbjude.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *