Bygget stilla

Bygget är nu stilla i några veckor tills själva husväggarna kommer, det ska bli spännande, hoppas jag är ledig då!

Bo undrade vad det var för fel på det förra, och det kräver kanske en liten förklaring.

Huset låg mitt på tomten vilket gjorde det svårt att utnyttja marken runtom som bara var högt gräs. Det var dessutom felplanerat, med ett litet kök i glasentren, sedan kom ett stort sovrum, och vid framsidans fönster fanns möjlighet för två att sitta och äta maten man släpat genom sovrummet.

Det fanns också två pyttesmå genomgående sovrum där det bara fick plats en säng i varje, inget annat. Ingen toa, ingen dusch, och ombyggnaden hade kostat lika mycket som att riva och bygga nytt. Vi hade det som förslag också, men när vi började riva såg vi att det fanns rötskada i taket och blev övertygade om att vi valt rätt alternativ.

Nu kommer allt att vara fräscht och välplanerat, och huset kommer vi att hyra ut nästa sommar vissa veckor så att vi kan delfinansiera vårt lilla byggprojekt. 

Annars är det vår pensionsförsäkring är det tänkt. Jag har jobbat i Danmark i 18 år, hur pensionssystemet ser ut för gränsgångare den dagen jag går i pension vet man inte, och Tony har jobbat utomlands flera år han också i bla Saudi och Egypten utan pensionspoäng.

Man måste ju planera för att bli pensionär och leva drägligt förhoppningsvis. Den dagen kommer enligt utsago fortare än man tror. Eller gör den inte det, men då har åtminstone jag haft kul så länge det varade:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *