Där skulle vi svängt, sa Tony

Klockan var kring 22 och Tony körde bilen längs den välkända vägen. Det var söndag kväll och knappt någon trafik, men han gasade på och kom säkert upp i 70 på raksträckan där det var 50. I rondellen lade sig bilen lite på sidan, som husvagnen i kurvorna, i Janne Långben på julafton.

I korsningen var det grönt, men Tony saktade ner och stannade till, ända tills det blev rött, då lättade han på gasen, lade in ettan och drog på, samtidigt som han tittade åt vänster och sa:

-Där skulle vi ha svängt in!

-Ja, sa jag, där skulle vi ha svängt in.

U-svängen i nästa korsning var också den allt annat än trafiksäkert utförd, och sen kommer jag inte ihåg mer. Bara sekunder senare låg jag med nåt bälte runt magen som visade barnets hjärtljud och 10 timmar senare såg min förstfödde dagens ljus. Inget slår det ögonblicken i mitt liv, som när man tittar in i sitt barns ögon för första gången och möter ett nästan förvånat lite skrynkligt ansikte som ordlöst säger “var e jag? vem e du”?

Tony spelade in en videofilm kort efteråt, och inleder filmen med en filmsnutt med sig själv i keps där han säger:

-Idag har det hänt! Idag den 4:e septemberoktober har jag blivit pappa!

 

Idag fyller telningen 15 och är ett halvt huvud längre än sin mamma.

Det känns inte alls längesen som jag tittade in i de där nyfikna ögonen som nu blir alltmer självsäkra för varje dag som går.

Underbart.

Helt enkelt underbart.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *