De mest puckade passagerare jag haft

Få man säga så om kunder?

Ja, det är klart man får när de är det.

Kom till Madrid igår med knappt full maskin, och landade 20 minuter före tidtabell. Som tur var.

Städpersonalen gjorde pursern uppmärksam på att det saknades säkerhetsbälten på en hel stolsrad. Saknades säkerhetsbälten?

Jodå. Tre passagerare i samma rad hade mixtrat och tagit loss bältena och tagit de med sig, och de hann försvinna från både plan och flygplats under de minuterna det tog från att städningen larmade tills passagerarlistan kom fram. de fanns ändå inget att göra, för hur skulle man kunna bevisa att de verkligen var de som satt där som stulit dem, även om sannolikheten är i det närmaste 100%? Hade någon som satt bakom dem gjort det borde vi sett det, vi går ju bakom sista passageraren ut och kollar kvarglömt. Men, det håller inte i rätten…

Följden?

Vi hade helt fullt hem, så alternativet var att lasta av tre bokade passagerare, hur mycket skulle det kosta? Vi har extra säte i business för komfortens skull (mittsätet säljs inte där), så det bältet flyttade vi bak, men saknade ändå två.

Jag svor tyst över idioterna, hur skulle det bli om vi blev försenade och alla skulle missa sina förbindelser, vad skulle det kosta bolaget? Fattar de vad de ställde till med, kleptomanerna?

Det ordnade sig.

Vi är med i en allians, och vi fick låna bälten från en partner.

(Nä, man flyger inte omkring med extra bälten. Detta är första gången jag har varit med om det, och jag har flugit i 23 år)

Vi landade på tid. Det enda som irriterar mig är att det sitter några spanjorer med några säkerhetsbälten från våra stolar någonstans och jag undrar vad de ska ha dem till och om de gläder sig mycket över dem? Eller de tittar på dem och tänker ”vad skulle jag med de här?”

Vet ni vad?

Pursern frågade oss andra tre:

-Var satt de där passagerarna som… (några som utmärkte sig, mer säger jag inte).

Alla vi andra visste precis vilka hon menade, och kunde visa var de suttit. Gissa om det var raden där bältena saknades.

Inte alltid kan man döma hunden efter håren, men inte alltid är det heller fel. Eller kalla det intuition då. Om det är mindre ”fördomsfullt”.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *