De ringde efter en timme

-Ja, det var trafikvakten, vi har en tur till dig! Du ska checka in för att flyga Narita! Tack hej vi syns!

Ok, har en timme på mig, vad ska ner i väskan? Nattlinne, trosor, strumpbyxor i reserv, ren klänning till hemturen och ett ombyte. Struntar i träningskläder den här gången, men boken får jag inte glömma…

Man landar 9.30 lokal tid (måndag) och då är klockan 02.30 hemma vilket gjorde att jag som vanligt när jag flyger dit gick till sängs 3 timmar när jag kom fram till hotellet vid 11.00.

När klockan ringde, precis som vanligt det också, funderade jag på att 1) kräkas 2) somna om 3) mörda nån 4) somna om eller 5) somna om. Jag valde istället ett sjätte alternativ eftersom jag ju gjort upp planer vid landningen att möta en kollega kl. 14.30 på en kaffe i byn. Jag steg upp.

Jag svor inombords och glodde på nån som liknade mig i spegeln (men så jädra ful KAN jag bara inte vara…?) och gjorde en snabb kattvätt. (Hade inte lust att sminka av mig och på mig för att snart sminka av igen, så jag sov med intorkad mascara och rouget kvar. Jag vet, säg inget)

Vi promenerade till byn, tog en latte på Starbucks, snackade, gick en tur till Carrefour och jag köpte ytterligare en Kyocera-porslinskniv att ge bort i present, och sen käkade vi sushi (såklart).

Klockan 20 låg jag åter i sängen och läste, men ögonen och kroppen var helt redo för långsömn så varför kämpa emot?

Förutom att telefonen ringde 23.30 (hade glömt stänga den, men jag tryckte bara av, annars hade jag vaknat) så sov jag tills klockan ringde 07.45. Fantastiskt, det är ju mera sömn än jag fått hemma på samma tid…

I Sverige var klockan 00.45 vid samma tid, och när jag kommer från buggkursen ikväll har jag varit vaken 22 timmar igen.

Flygvärdinnor har ungefär samma basala prioriteringar i livet som bäbisar när man tänker efter. Hur har hon sovit? När kan hon sova nästa gång? Hur många gånger vaknade hon i natt? Sov hon en hel natt, men det är ju fantastiskt! När åt hon senast? 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *