Debatt ikväll

Man bör ha respekt för alla sina medmänniskor, vi är olika, vi tycker olika och det ska man respektera.

Men det kan vara nog så svårt då och då.

Ikväll ska Gudrun Schyman vara på Debatt och hylla skilsmässor i jämställdhetens namn, står det i programtablån. Hur i hela Småland ska jag klara titta på det och vara övertygad att alla åsikter förtjänar respekt?

Jag har tämligen svårt för åsikterna som kommunister, sverigedemokrater eller sektmedlemmar som Jehovas e likn står för, av anledningen att de inte står för människors lika värde. Kommunisternas väpnade kamp, sverigedemokraternas tjat om att allt är invandrarnas fel och Jehovas uteslutning av egna familjemedlemmar som inte skriver under på att himlen har ett visst antal platser vid jordens undergång, och de är de enda utvalda…Blaha blaha

Jag respekterar heller inte Gudrun Schymans slogans ”död åt familjen” eller detta senaste utspel om skilsmässors lov, eller uttalandet om mäns likhet med talibanerna för några år sen. En kvinna som hon sabbar för alla oss andra som vill skapa jämställdhet och samtidigt ge våra barn en trygg uppväxt i familj, vilket jag tror det är det ultimata för ett barn. Det finns andra sätt som funkar bra, och olika typer av familjebildningar som är toppen, men generellt är jag övertygad om att mamma-pappa-barn är bäst ur barnets synvinkel om de får önska.

Malin Wollin ska vara gäst i programmet, och jag hoppas att hon tar för sig och står upp mot Schyman, det är säkert inte lätt.

Jag ska försöka att inte hetsa upp mig i onödan över Gudruns eviga längtan till rampljuset.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *