Det är kul men tar kraft

Det tar ett antal timmar av förberedelse. Denna gången körde jag OH-varianten (konferensrespiratorn: den hederliga over-headen) och fick kopiera mina powerpointbilder till de där glansiga pappren istället. Det funkar det också.

Jag hade också specialsytt föredraget till skolan jag var på. Det är en sak att prata till front-linjepersonal, en att prata till Rotary och en till skolungdomar. Och det svåraste är att anpassa tiden, man har föredraget klart men har ingen aning om det kommer ta 40 eller 120 minuter för att klara av allt.

Idag tog det exakt de 55 minuter det var tänkt, och jag blev nästan förvånad, hur sjutton lyckades jag med det??;) Det är så svårt att låta bli att dra iväg på sidospår när man föreläser, för man kommer på saker hela tiden man vill de ska ha med sig.

Jag pratade om olika sätt att skriva, om insändare, motioner, blogg och bok, Och jag läste högt ur en “novell” som lotta-potta hade på sin blogg för någon månad sen: “Eller den här” som jag personligen gillar väldigt mycket.

Jag hoppas de fick med sig nånting från dagen.

Åtminstone att det är viktigt att kunna skriva hyfsat och kunna stava ok.

Ett CV som är slarvigt och felstavat åker ofta i papperskorgen bara på grund av den anledningen, och då kvittar det ju hur förträfflig man är i övrigt, om man inte ens får chans att visa det på intervju. Eller hur?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *