Det är svårt

Har skrivit texten till baksidan på boken, förordet och halva första kapitlet.

Baksidan är viktig, för det är det första man läser och också avgörande om man känner lust att öppna boken och läsa vidare. Det ska sammanfatta i få ord och skapa en förväntning och en lust.

I denna bok handlar det om målgrupp, för naturligtvis är det en bonus om mer än de redan invigda vill läsa.

Förordet kommer efter baksidan i prioritet, där ska man bli övertygad om man fortfarande känner tvekan efter baksidan, gärna lite överraskad och lockelse att fortsätta bläddra.

Första kapitlet sätter tonen, och knappt två  A4-sida tog ungefär 4 timmars skrivande att få fram. Och då är inte timmarna av intervjuande inräknat. Det är svårt.

En av grundarna lever, en är död. De är de enda två som vet hur det gick till. När man bara kan fråga en och tanken på att jag är nära släkt till den andre (min pappa) är det otroligt svårt att skriva en objektiv redogörelse med känsla och personlig touch. Det är inte en minnesskrift över pappa jag skriver heller, det är en berättelse om hur företaget har utvecklats under de 50 år som gått sen det grundades. Det blir en jubileumsbok skriven med Anette Jernströms penna, med Anette Jernströms stil, men med många avsnitt helt utanför mitt kunskapsområde.

Den som inte kan något som helst om brunnsborrning ska ändå kunna läsa och finna avsnitt som intresserar eller är läsvärda, liksom att tekniknissarna ska stanna vid kapitel som inte direkt berör deras område.

Och detta ska jag få ihop på några månader, och det mesta jobbet ska göras inom de närmaste veckorna innan jag börjar flyga igen. Har jag månne tagit mig vatten över huvud?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *