Det blir inte alltid som man tänkt sig

Fyra morgnar i rad, väckning vid tidpunkt då inte ens katten orkar upp och kolla om jag har tänkt ge henne lite extra “slamsor i gelé”.

Så var det tänkt, men så blev det inte.

I förrgårmorse hade vi hämtning strax efter 04 i Finland. Det var mörkt, iskallt och snögrått när vi kom in på kvällen, och klockan 04 förbättras inte intrycket av stan nämnvärt. Det var inte så jag ropade :

-HIT ska jag ta familjen på vår bästa semester nånsin!

Nåja.

Redan vid 14 låg jag i nästa hotellsäng, tänkte att jag har “råd” att sova middag en timme, så jag ställde mobilen på väckning och tog mig sen släpande mot badrummet. Tittade mig i spegeln och tänkte att jag nog inte vaknat ändå, detta var bara en mardröm, så jag sträckte mig efter mobilen igen för att kolla tiden: 15.03.

Jamen då ÄR jag ju vaken…Men sådär ser jag INTE ut! Mitt ansikte hade svullnat upp och antagit en tomatfärgad ton, liksom halsen som dessutom kliade nåt förbenat. Ögonen var smala, ihopatryckta av svullnaden under ögonen, och huden alldeles skrovlig.

Jag baddade med kallt vatten, men tog mig sen samman och gick ner till restaurangen för gemensam middag med besättningen. De tittade också på mig och undrade om jag ätit nåt speciellt? Det hade jag inte. Men kanske kunde det vara nåt med de starka tvättmedel som används till sängkläderna? Jag kanske inte tålde dem? Men igen, jag har bott på det hotellet förr,senast för två veckor sen och alla hotell använder ju starka medel. Spekulationerna fortsatte i mitt huvud, tänk om det skulle bli permanent?

Sov i tjocktröja och mina jeans, ville undvika kontakten med lakan och kudde, men det hjälpte inte. Jag vaknade flera gånger, och det kliade och det spände i huden. När väckarklockan ringt speglade jag mig igen, suck, och nu hade det spritt sig till armarna…

Jag ringde trafikvakten och sa att jag var tvungen att ta mig till läkare, jag började också få svårt att svälja och efter flygningen hem åkte jag direkt till vårdcentralen.

(Fullt flyg, vi måste vara tre ombord för att få flyga, inte kan jag sätta passagerarna i klistret. Det gick bra. Men de undrar nog om det inte finns några som helst krav på utseende längre, eller kanske tänkte de “hon måste ha druckit hela natten)

Jag kom in direkt till läkaren, fick 16 cortisontabletter på ett bräde och fick ligga kvar ett par timmar för observation. Jag hade fått en allergisk reaktion på något, men jag har ingen aning om vad.

Det är fortfarande inte Anette jag ser i spegeln, och det spänner fortfarande och kliar lite grand, men jag har fått piller som jag ska ta i en vecka och cortison om det blommar upp igen.

Tre tidiga morgnar istället för fyra.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *