Det eviga trätoämnet

Jag SKA läsa ”Rensa i röran”, jag lovar. Mitt hamstrande är sen länge överdrivet och det där med prylar och förvaringsmöjligheter har nått sin gräns. Det gjorde det förmodligen redan kort efter att vi flyttade från 52 till 180 kvadratmeter -94.

Då hade vi stekjärnet under sängen av platsskäl, det funkade utmärkt, men nu får det plats lika många stekjärn i köket som en mindre lunchservering använder, och då har jag sett till att denna plats också fylls ut. Helt onödigt, och bara för att ett stekjärn är snyggt och billigt behöver inte betyda att det måste flytta in hos mig. Jag klarar mig till exempel med en snygg och händig man, varför skulle jag låta ytterligare fem flytta in…?  (Svara inte på det tjejer, Tony läser min blogg sporadiskt. Det kan vara just idag;)

Ibland får till och med jag frispel på bristen på lämplig förvaringsplats, det är när vi till exempel ska ha gäster och slänger ner allt som inte har nån given plats i nån IKEA-kasse, och denna IKEA-kasse sedan står kvar någon månad för at ingen orkar sortera upp den igen.

-Varför är det alltid så stökigt här, varför kan ingen…börjar jag och Tony fyller i:

-Vi hyr en container och slänger ner allt skit i den!

-Men, vi måste ju ändå SORTERA skiten först, annars hamnar kanske dina gymnasiebetyg och dina kapitalförsäkringspapper också i containern!

”Inga problem, då får man väl bara beställa nya!” svarar han, och jag blir arg för att han inte förstår att den proceduren kan ta minst en dag av annan värdefull tid. Då tar jag hellre den tiden att sortera och få in i pärmar som överskådligt placerad i en bokhylla. Och containern behövs inte, det räcker med restavfallet och pappersåtervinningen.

Men. Jag orkar aldrig ta den där dagen, som helst ska vara både regnig och av annan anledning trist, för att detta projekt ska vara tillräckligt intressant. Det finns ju så mycket annat som känns mer akut/intressant/roligt/lite mindre tråkigt. Så hör grannarna nån gång oss höja rösterna, så är det om detta eviga trätoämne.

-Vi hyr en container!

-Grrhhh. Din älsklingskeramikmugg från oljeplattformskantinen kommer platsa perfekt i den där containern.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *