Det gick ok

-Ok, jag kör en timme, sen tar vi 20 minuters fika, och sen kör jag en timme till? förtydligade jag upplägget innan åhörarna kom.

-Njae, 2 timmar måste inkludera fika på en kvart…sa arrangören.

Oppsan, tänkte jag, vad ska jag dra ner på? Minus 20 minuter från tidsplaneringen, jag får skippa ”samtalet” till förmån för ”föreläsning” och inte ställa frågor till plenum i samma utsträckning.

Det funkade, men istället fick jag tid över, 15 minuter till frågor och reflektion istället för 5. Så nästa gång kommande vecka vet jag exakt vilka områden jag kan dra ut på lite mer för att tiden ska passa bättre.

Andra delen av föredraget flöt heller inte lika bra som första, jag hade inte läst in mig tillräckligt för att kunna skippa manus helt, och det gjorde mig mer osäker. Men, det är bara att sätta familjen i soffan igen och repetera lite till:) Jag vill att det ska flyta perfekt.

Bland åhörarna fanns flera gamla skolkompisar jag inte sett på länge, och jag blev riktigt upplyft av att träffa dem, det gjorde också att nervositeten släppte. Jag behövde bara möta deras blickar för att bli peppad! Underbart!

Idag är halsen svullen och jag är småfebrig, men det är väl kroppens reaktion på några veckors stressiga och lite spända arbetstillvaro. När jag väl är ledig hinner kroppen känna efter. Måste dock tvinga ut mig till några småärenden idag. Ska till exempel betala huset…

Det är den största räkning jag nånsin haft i min hand, och siffrorna flyter ihop och det svindlar för ögonen, och jag tänker igen: var det inte lite dålig tajming att köpa hus nu? Jag ska ringa banken och kolla om de är HELT säkra på att räntorna inte sjunkit till 2,5% idag.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *