Det här är så märkligt

http://nyhederne.tv2.dk/article/id/29280269/

Jag får möjligen en käftsmäll igen, liksom förra veckan när jag inte förstod den ekonomiska balansen med Linjeflygpiloternas miljardstämning mot bolaget, men jag fattar fortfarande inte. Förra veckan skrev folk ”OMG” och ifrågasatte min mentala kapacitet, men det är bara att erkänna, den är inte större än såhär.

Den 10 februari tror jag det var, skrev jag om miljarder, miljoner och procent. Jag fick några bittra kommentarer och då liksom senare i dessa kommentarer välts ansvaret över på min yrkesgrupp, eftersom det tydligen är uppenbart för dessa skribenter att om bara vi kabinanställda slutar eller flyger med minimal ersättning kommer bolaget att gå med vinst.

Jag är ingen stjärna i matte, men jag kan ändå räkna ut att om våra löner står för endast 2% av omsättningen kan inte detta vara avgörande i balansräkningens slutrader. Miljardböter i kartellsaken, miljardbelopp i stämningsansökan och miljonböter i spionage kan jag mer förstå.

Ändå har jag kvar frågan om hur jag kan påverka det ena eller andra i min yrkesroll. Jag kom fram till att jag inte spionerat, jag har inte varit med i kartellbildning och jag är inte pilot. Jag kom också fram till att jag hela tiden gjort det arbete som tilldelats mig på bästa sätt, och alltås inte kunnat påverka den ekonomiska situationen alls mer än jag gjort. Jag framhåller alltid mitt bolag i alla sammanhang jag kan, för det kanske kan ge ytterligare nån kund vid nästa flygresa denna person ska köpa. 

Men om jag går ner i lön så innebär det att det blir en nyemission, om jag inte vill gå ner i lön eftersom jag gjort ett MVG-jobb, så blir det inga nya pengar och då förlorar vi allt? Ingen chansning,: jag går ner i lön. Några tusen i månaden.

Andra grupper fick 10% i löneökning de senaste två åren, men det är väl inte värt att nämna. Då står det ”Surt sa räven” i kommentarsrutan. De är säkert värda det, men det tycker jag att jag också är. Att gå ner i lön känns som ett hån. Men det är en annan sak. Jag ska lämna det nu och gilla läget…

Men pengarna då? Finns dom eller finns dom inte? Finns det 2,5 mrd till böter? Varför behövs en nyemission då? Det är frågor från min lilla värld. Om det finns 2,5 mrd, är det inte lite kasst att behöva lägga dem på böter när det finns så mycket annat som borde vara bättre att ”investera” pengarna i? Kanske förstår alla utom jag, men det är ju bra. Kan nån förklara då? (Dock undanber jag mig mästrande svar och tyckande om annat, som utseendet på mina kollegor. Många män hamnar alltid där av nån anledning)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *