Det sköna med fritidshus

Det är så skönt att få flippa ut fullständigt med rosa och grönt och rosor och romantik i fritidshuset. Jag köper på Blocket och jag syr eget, (de randiga kuddarna på sidorna är kökshanddukar som fick bli kuddfodral förresten) men jag tar aldrig “fula saker som är över” bara för att det är ett fritidshus, det ska ju vara enhetlig stil ändå, tycker jag.

 Föreställ dig att jag lade en brun och orange kudde bland mina grön/rosa i soffan bara för att det fanns en sån över i nån källare. Bättre att sälja den då eller byta med nån som kör den retrostilen. Jag gillar när det känns hemtrevligt i ett hus, och det är många faktorer som kan påverka den saken. Det som oftast förstör just den känslan är just att det är för många stilar blandat och för många färgskalor. Jag är inte så duktig på färger, och jag är heller inte så fantasifull eller modig i mina färgval, men därför väljer jag heller det säkra och väljer bort istället för att lägga till.

Ljusblå blommiga tapeter, gammelrosa randiga gardiner, svart-blå randig matta och rödaktig soffa såg jag en gång i ett vardagsrum och kände mig nästan febrig av alla färgintryck. “Man tager vad man hafver” är inte helt applicerbart i heminredningshänseende…

Grön/rosa är ingen färgkombination jag skulle använda i mitt permanentboende, den stilen passar inte alls till mitt 80-talshus, men i 1800-tals-huset känns det helt ok. Här hemma är det IKEA och säkra moderna neutrala kort som gäller.

Greta Garbo har förresten suttit i soffan på bilden. Det är coolt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *