Doften av ny bil

När man flyger kortlinjerna, dvs inom Europa, är det mycket upp och ner och fram och tillbaka. Man hinner inte socialisera så mycket med passagerarna utan det blir som vilken lokal bussresa som helst förutom att där får man inte eller har möjlighet att köpa kaffe. Passagerarna som flyger mycket arbetar mest eller sover eller läser, så mycket prat blir det oftast inte.

Igår satt det en trevlig och pratglad man längst fram i planet, mitt emot mitt klappsäte. Vi flög vårt nyaste plan i flottan, bara en månad gammalt, och i min annonsering nämnde jag det.

-…och vi flyger i vårt allra nyaste plan. Det till och med luktar likadant som en helt ny bil. Nu vet jag inte med säkerhet hur en helt ny bil luktar, men jag tror det är såhär…

Mannen mitt emot mig lovade att nästa gång han köpt ny bil skulle han höra av sig och ta med mig på en körtur:)

Det gör hela jobbet betydligt mer intressant när man träffar människor som bjuder på sig själv och är glada, man får så enormt mycket energi av det. Förnuftiga, vanliga, smarta, intressanta människor som är vänliga och öppna, som har orken och lusten att småprata -visst är det en kick?

Han tyckte nog också det var kul, för han stack till mig en bok i present där han tackade så jättemycket för den trevliga flygturen, och den kommer jag troligt citera ur här på bloggen vad det lider.

Sen kindpussade han mig när han gick av och kollegan undrade lite försynt:

-Vem var det? Kände du honom? Inte?

I love my work. Tänk på obducenterna till exempel. Dom får aldrig kindpussar dom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *