Drömde om honom

Drömde om min gamle ponny, Smedhults Eko.

Envis som synden och egensinnig som få, men oj, vad jag gillade honom. Hade honom hela tonårstiden och jag lovar att det är tack vare honom jag inte hamnade i alltför mycket busigheter.

Hästsport är riktigt bra för tjejer som jag, som gärna ville tänja gränser och ta lite risker. Hästen krävde 3 timmar om dagen 7 dagar i veckan, vilket gjorde att det inte fanns tid att hänga vid kiosken och röka och sniffa mopedavgaser i den utsträckning jag med all säkerhet annars gjort. När  tiden kom då fjäderputsning för killar kändes mer angeläget än stallkompisarna, var jag mer mogen och kunde fatta bättre beslut.

(Man kan säga så här: Jag fattade en del riktigt dåliga beslut trots att jag var myndig. Men de hade varit många fler och ännu sämre som yngre och med annan hobby)

Emapti, ansvar och för all del en del risktagande, det är hästsportens huvudord.

Mina barn red när de var små men gillade det inte. Tyvärr.

Så jag ska försöka hitta nåt annat som kan konkurrera med moppedimmor och däckbränning för både son och dotter. Nån ofarlig sport eller intresse som tar lika mycket tid som hästsport men helst inte kostar skjortan, som bara trevliga människor söker sig till och som gör dem smarta. Kärnfysik till exempel.

Fler tips emottages tacksamt.;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *