En annan situation

Att flyga är så kollektivt.

Man kan ändra lite, göra det lite personligt inom gränser så gott det går, men det är fortfarande kollektivt. Mat och dryck serveras enligt noggrann logistik, liksom kaffet och försäljningen. Man ska hinna ett visst antal moment inom en viss tid för att det ska flyta och ingen ska behöva vänta på tex kaffet för att andra ska ha extra service. Detta är inte glasklart för alla, utan man har ideér att kabinpersonalen inte har lust och det är därför de inte springer direkt när klockan ringer.

På en flygning för ett tag sen hade jag en mamma med två barn under 4 år som hon reste ensam med. (Ingen avundsvärd situation…). Flygningen tog 9,5 timmar, och att underhålla 2 småbarn så länge i en businessklass där andra resenärer arbetade eller sov så alla var nöjda och tillfreds var inte det enklaste.

De ville inte äta samtidigt, och om den ena ville ha varm mat ville den andra ha värmd mjölk. Den som inte åt upp sin pasta ville ha den sparad i ugnen, och sen skulle mamman äta efter barnen, och medan vi skötte övrig servering ringde mamman åtskilliga gånger på klockan och övriga passagerare fick vänta.

Vi gjorde allt för mamman, men i slutet av flygningen bytte hon en blöja i sätet som hon virade in i en tygservett och lade på golvet, och det är inte ok inför de andra passagerarna. Min kollega sa ifrån när han såg det, medan mamman bara konstaterade att han ju inte behövde ta i den om han inte tyckte om det.

Jag avundas inte hennes situation som sagt, men tycker ändå att det blir lite mycket ”jag, mig och mitt” när man inte tar hänsyn till andra passagerare utan tycker att endast jag själv har rätt till personlig service.

Hade du sett oss hade du inte för en sekund tvekat att hon fick all tänkbar service, men det gick inte att göra henne tillfreds, klockan blinkade säkert 20 gånger under bara första serveringen.

Jag hade kanske förväntat mig ett tack åtminstone. Inte nödvändigt, men jag hade uppskattat det.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *