En av de jobbigaste flygningarna jag haft

Det har varit en riktigt tuff flygning idag. Lätt klassad som en av de jobbigaste jag gjort faktiskt.

Jag gillar att ha mycket att göra, det är dödens trist att sitta av tiden på en nattflygning när alla sover och man har kollat allt och gått med vatten och torkat toaletterna och sorterat bland glasen och läst tidningen…

Idag var dock i maffiaste laget, det var otroligt påfrestande eftersom vi hade en alkoholskadad passagerare som blev väldigt aggressiv och gick över alla gränser. Jag var övertygad ett tag att han skulle ge sig på oss fysiskt, han slog till sin medpassagerare och var störig och jobbig mot alla som satt omkring honom. Pursern sa till honom åtskilliga gånger att inte störa sina medpassagerare, att sitta ner och att inte förolämpa personalen, men han hade ingen som helst förståelse och skrev istället flera klagobrev. I dessa berättade han bland annat att han tyckte vi var fula, till exempel.

(Tja, han var väl ingen skönhet själv precis, men om insidan är det som  räknas så var han jätterälig;)  ps. googla på rälig om du vill, det är ett skånskt bra uttryck )

HAn ringde på klockan upprepade gånger 5-6 gånger i stöten, bad om mera vin, fick avslag på sin begäran, blev fruktansvärt arg, hotade oss, skrek på andra passagerare, pursern pratade med honom, han satte sig ner, ringde på klockan 5-6 gånger, någon annan pratade med honom, han skrek på andra passagerare osv osv.

Till min kinesiske manliga kollega bad han en av gångerna om vin, nekades igen, och viskade då till kollegan

-You are on my list!

Det finns visserligen alternativet att ge mer dricka till aggresiva också, och chansa på att de somnar, men risken man tar är att det kan bli ännu värre och helt spåra ur, så det är en bedömningssak.

Detta tillsammans med att över hälften av övriga passagerare inte pratade engelska, att de ville ha uppvärmt egen medhavd mat mitt i serveringen och att ungdomsgänget stod i grupp om 8 konstant i gally och inte förstod våra instruktioner om att det sen 9/11 enligt internationell lag inte är tillåtet att gruppera sig ombord ( det finns heller inte så många syrgasmasker, så man får inte) gjorde det väldigt tungarbetat.

Mannen gick av efter landning och de som stod i dörren fick säga hejdå till en man som medan han gjorde fisljud med munnen sträckte upp hela armen istället för ett långfinger som skulle symbolisera hans missnöje. Kollegorna i dörren kände möjligen för att återgälda detta internationella tecken, men är som tur var alldeles för väluppfostrade för det. Vi konstaterade bara kort att alkoholen dödar fler hjärnceller hos vissa, och tyvärr motarbetade nog de få han hade kvar varandra…

 

Jag steg upp 03 inatt svensk tid i Kina, men känner nu att min säng kallar på mig. Jag är redo för en god natts sömn, och skulle jag dra till Tony i sömnen får han förstå att det inte egentligen är menat för honom.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *