En dryg ohyfsad Ståkolmare

Jag berättar så ofta jag kan om Ingvar Kamprad, inte minst på mina föredrag. Han är en storsint man som har fattat grejen med bra bemötande. Kan han kan alla, är mottot.

Tittade på Johan Glans dvd från hans stå-upp-show runt Skåne i somras, och kände stor beundran för killen som faktiskt inte gör sig rolig på någon annans än sin egen bekostnad. Och han ÄR ju rolig, man sitter där i soffan och gapflabbar så man knappt får luft. Inte elakt, bara ren och skär humor av bästa klass enligt min smak.

På dvd´n finns en flik att klicka på som visar extramaterial, och i detta extramaterial dyker Henrik Schyffert upp på Sturups flygplats och blir mött av Glans som ska visa Skåne och tillsammans åker de på studiebesök till Billinge Spettkaksbageri.

Skrattet har nu helt fastnat i en sur uppstötning, när jag ser Schyfferts agerande.

Billinge Spettkaksbageri öppnar dörrarna för komikerna och ägarna Ulla och Nisse visar runt och förklarar. Jag har förmånen att känna detta par, och de är några av de mest intressanta människor jag någonsin träffat i mitt liv. De driver bageriet och tar emot busslaster, trädgården är en parkliknande pärla och Ulla är keramiker och har bland annat gjort julkrubbefigurer till många av landets kyrkor. Ingen förstår hur de får ihop dygnets timmar och ändå bjuder en sån gästfrihet och alltid har tid att berätta om växterna och för 7000:e gången hur det går till att göra spettkaka.

Där satt Schyffert på en bänk, totalt ointresserad och pratade i mobil. Johan gick med Ulla i trädgården och försökte åtminstone kompensera för Henriks dåliga agerande. Glans frågade Schyffert ”Såg du tulpanträdet”, men Schyffert tittade knappt upp från mobilen. På vägen därifrån hånade han Ulla o Nisse och kallade dem ”Två 95-åringar”, och slängde sen sin spettkaka i sjön och kallade det ”den här skiten”.

Kiss kass värdelöst beteende. Inte roligt, bara totalt respektlöst.

Men vad du missade Henrik! Hade du lyssnat och tagit dig en stunds engagemang hade du fått uppleva ett ganska originellt möte. Du var mer upptagen av dig själv, din mobbe och att upprätthålla en överlägsen attityd gentemot annat i världen.

Du är härmed inbjuden att delta absolut gratis på ett av mina ”Vinnande bemötande”-föredrag. Folk som behöver det mest ska ha det gratis. Det är ett annat motto.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *