En erfarenhet rikare

Vi pratade om gårdagens händelse under vår powerwalk.

Redan när vi hörde talas om inbrottet hos grannen började tankarna snurra, det var obehagligt att tänka tanken att det lika gärna kunde varit här. Om jag varit ensam hemma, om barnen varit ensamma hemma? Vi hade händelsen i bakhuvudet hela tiden och båda kollade dörrar och lås flera gånger, och vi pratade med barnen om vikitgheten att låsa efter sig.

När grabben därför bankade på rutan reagerade vi förmodligen allihop mer än vi annars hade gjort, det blev en reaktion av den rädslan vi gått med flera timmar vid det laget.

Tony och jag konstaterade också att det kunde blivit mycket värre. Hade det utvecklats till slagsmål hade minst två personer förmodligen haft svullna näsor idag, kanske hade fler blivit inkluderade och det hade kunnat bli ett misshandelsfall och polisiärt ärende…

Det hade ju varit löjligt med tanke på att det började med ett bankande på en ruta. Men med hela bilden var händelseförloppet inte lika konstigt.

För några år sen hörde vi förresten ett liknande ljud, och såg när vi tittade ut hur en person sprang över grannens bil, upp på taket och ner över bakluckan. Tony gick ut och ifrågasatte vad i h-e de höll på med. Det var också en gemensam tanke den här gången när vi hörde banket,  att de slår sönder vår bil.

Med dessa två erfarenheter var vår reaktion mer logisk, annars kanske man inte hade brytt sig ens. Nästa gång kanske man inte går ut? Vem vill bli hotad att bli dödad för att man säger till? Nästa gång kanske det inte är en ung grabb med dåligt ölsinne utan någon som realiserar hoten?

Sen kanske man skulle påpekat att det finns en anledning att barn (i detta fall 16?) inte får köpa alkohol. Ölsinnet är inte färdigutvecklat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *