En fråga på min mejl

Mejl:

Tillåter du bara positiva kommentarer på din blogg?

Svar:

Självklart inte! Men jag skriver kanske inte tillräckligt provokativt för att reta upp puckon…;) ?

Det finns visserligen ett par undantag. I ena fallet har jag uttryckt att jag kommer att radera eventuellt framtida kommentarer, därför att personen är ombedd att sluta skriva dumheter men respekterar inte alls mitt önskemål. Han är elak och sprider osanningar och insinuerar saker som är falska. Tack men nej tack, säger jag. Har bemött honom under 1,5 år, men han ändrar alias hela tiden och även om jag vet vem han är vill han inte officiellt stå för sina åsikter, och det är mystiskt för mig. Antingen har man goda intentioner med vad man skriver eller har man det inte.

Det uttrycket gäller också för en kvinna jag bett sluta läsa min blogg och anonymt kommentera. Det var kvalificerad mobbing, och hon kunde skriva saker som ”jag vet mer om dig än du tror” och liknande. Hon lade ner mycket tid på att hata mig i kommentarer, brev och mejl, och skulle man googla på ”dubbelmoral” skulle förmodligen hennes namn blinka rött. Hon kvalificerade sig till kategorin ”årets bittraste kvinna” och jag väljer att inte omge mig med den typen av människor, jag är rädd att det smittar.

Likheten mellan dessa två är att mina mothugg är som tändvätska till deras kompakta och genuina ondskefullhet, och därför vill jag hellre att de håller sig borta och lägger sin negativa energi någon annanstans.

Kreativ feedback och andras åsikter i frågor är däremot mer än välkommet. Men det står det väl inget tvivel om?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *