En gammal kompis

En gammal kompis till mig är en av de mest frekventa resenärerna vi har, och han flyger nog mer än jag gör, genom sitt jobb. Jag har flera gånger haft honom ombord till Asien, och det är alltid trevligt.

Nu gick jag inte fram och slängde mig om halsen på honom, det kunde uppfattas märkligt, utan jag tog i hand och småsnackade lite. Han hade fönsterplats och alltså sträckte jag mig lite över hans medpassagerare på gångplatsen och riktade också mitt prat lite mot honom för att han skulle känna sig “inkluderad”. Det får ju inte bli nån intern klubb som andra kan uppfatta fel. Min kompis berättade också för sin medpassagerare att han flugit med mig förr, och att jag hade en blogg och gav honom tipset om han flög med mig, så skulle han lämna lösenordet “Toblerone i Ramlösa” och uttala Ramlösa rätt, då skulle jag bjuda på ett glas bubbel!

Innan landning kom jag på att jag ju såklart också kunde bjuda min kompis på skjuts hem eftersom jag hade bil, men det visste jag inte riktigt hur jag skulle framföra utan att grannen skulle känna sig inkluderad även i detta erbjudande. (Det är ingen “normal service” att erbjuda skjuts hem kanske jag ska tillägga.)

-Jag kan köra dig hem om du vill, sa jag. Vet du var vår crewbase är? Kom dit när du passerat tullen. Hittar du inte mig har du mitt mobilnummer!

Jag tittade inte på gångpassageraren men möjligen kunde jag ana ett något förvånat ansiktsuttryck i ögonvrån. Den personliga servicen man får som frekvent resenär är något att skriva hem om;)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *