En nyöppnad dörr

Har alltid varit fascinerad av bilder och att ta foto. Dessvärre har jag aldrig lärt mig (tagit mig tid att lära mig menar jag) om själva tekniken och ljus och bländare och ASA och vitbalansering och allt vad det heter. Sätter kamerans inställning på AUTO och trycker. Det blir därefter.

Idag kom min kära kusin som jobbar på bildbyrå och hade med sin kompis fotografen (Mujo Korach från Örebro). Han tog lite bilder till den bok jag ännu inte börjat skriva (man gör färdigt en i taget, jubileumsboken ska i tryck om nån vecka).

-Jaså, det är här kapitalisterna bor? var det första han sa när han kom. (Han är underbart ovanlig och ovanligt rakt fram)

-Ja, sa jag, kapitalisterna bor här och på den gatan där borta bor socialdemokraterna! (Jag har i verkligheten ingen aning om vad någon röstar på förutom grannen som är kommunalråd…)

-Jag tar bort lite mage i photoshop sen om du vill!

(Jo, man blir lite uppblåst efter fyra dagar i luften faktiskt)

-Kan du ta rynkor, hakor och celluliter också kanske? undrade jag.

-Jag är fotograf, inte plastkirurg.

(Aha!)

Sen lärde han mig massor om denna underbara konst, och jag hoppas jag kommer ihåg en åtminstone bråkdel så jag kan vidareutveckla det. Han visade mig några tricks i photoshop, och bland annat trixade han med ett foto jag tog på en av mina favoritmusikers instrument.

Visst blev det coolt?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *