En tanke om flygstrejken

Det är många år sen det var strejk på SAS. Personligen tycker jag som jag tidigare nämnt att det är skönt, jag är ingen förespråkare för det vapnet i konfliktsituationer. Det känns inte som någon vinner, alla blir mer eller mindre förlorare.

Men.

Andra sidan av saken är att flyget genomgår ett stålbad av aldrig tidigare skådad karaktär, där inga villkor längre ska tas för givna. Den som aldrig flyger eller är involverad i flygbranschen bryr sig troligen inte över huvudtaget, vad berör flygpersonalens arbetsvillkor mig liksom?

Jag påstår dock att diskussionen borde ha större intresse, eftersom vad som händer inom flyget kommer spridas till andra branscher. Eller tror man lönedumpningen kommer vara en privat angelägenhet för den här branschen? Det tror nämligen INTE jag…

Det jag också ”saknar”, (missförstå mig rätt) är snyftreportagen från den här strejken hos regionalbolagen, för rättvisans skull. När det var strejk sist på SAS blåstes det upp och personalen blev hotade i diverse forum. Inte någonstans får regionalbolagen smaka samma medicin. Är det skillnad på rapporteringen vilket bolag det gäller? Är det inte så viktigt om Gällivareborna drabbas som om Stockholmsresenärer på väg till Bangkok drabbas?

Det saknas kritiska röster kring medierapportering i det här landet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *