Ett steg på vägen

Det var ett acceptabelt förslag förra månaden när vi alla satt med våra kalendrar för att pricka in datum för nästa styrelsesammanträde.

-14 december? Kan alla då? sa ordföranden.

-Nja, jag landar från Washington kl. 07.15 på morgonen i Köpenhamn, men om jag sätter mig på nästa plan till Stockholm borde jag kunna vara där kl. 10, sa jag.

Det lät inte orimligt, och det hade möjligen kunnat funka med lite god vilja. Men risken var om vi hade fått en slottid som gjorde att vi landade sent att jag inte hunnit med planet, och då hade jag missat första timmen av två vilket kändes som mycket transport för lite resultat. Jag hade fått släpa på min resväska på bussar o tunnelbana tur och retur och haft bilen på Kastrup att hämta under morgondagen, så beslutet att vara med via telefon var ett bättre sätt.

Det var första gången jag satt på sammanträde i pyjamas kan nämnas, och då har jag suttit på många sammanträden i mina dar…:)

Telefonmöte i all ära, men kommunikation med bara ord är inte detsamma. Speciellt när man är flera, så är det ett svårt sätt att kommunicera och diskutera på. Det krävs kroppspråk, ögonkontakt och andra avläsningar av kommunikationssätten som är viktiga när man ska komma fram till saker, orden man säger utan de andra systemen blir nästan lika torftigt som komunikation via mejl och sms. Nyanserna uteblir. Det är lätt att missuppfattas och det kan låta “hårt” eller “mesigt” eller “tillgjort”, you name it.

Det är också första gången jag somnade inom fyra minuter efter mötets slut. Nöjd över att ha kommit ett ltet steg på vägen att prioritera rätt såtillvida att inte till varje pris försöka stoppa in så många aktiviteter  som möjligt på kortast möjliga tid.

Det hade kunnat vara så att jag suttit på Arlanda nu, hunnit med styrelsesammanträde samt fika med någon bloggvän och kommit hem så småningom som ett vrak till familjen och sovit i 15 timmar.

Det här var ett mer moget val, om jag får säga det själv;) 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *