Fest

I början av veckan tänkte jag att jag måste skriva ihop ett tal till min väninna sen drygt 20 år som hade födelsedagsfest. Men- tänkte jag, det är gott om tid.

Igår tänkte jag, att det bara är en dag kvar, nu måste jag nog  skriva ihop ett tal. Men jag har ju hela morgondagen på mig.

Idag tänkte jag, att det nog var bäst att börja skriva, men så fick jag agera färdtjänst till dottern och hennes kompisar som hade bestämt att gå på bio.

På väg till festen sa jag till Tony att jag borde ha skrivit ett tal, men hade inget och undrade om han hade några uppslag vad jag kunde prata om? Helt improviserat, taget ur hjärtat utan manus?

“Berätta om hur ni lärde känna varandra” sa han.

“Ok” sa jag.

Jag berättade hur jag kommit hem från USA efter att ha jobbat som Cool (med stort C) aerobicsintruktör för längesen, och trillade in på det närbelägna gymet och sökte jobb. Där var min väninna instruktör.Jag fick jobb. (Hon har egentligen sen dess varit den mogna förnuftiga av oss, och jag har ofta haft henne som mentor i de olika faser man går igenom.)

Sen pratade jag på lite och berättade hur vi sen blev nära vänner och hade planer att köpa detta gym som blev till salu, hur vi gick till en spåtant och blev avrådda, och att jag beundrade henne mycket för hennes förmåga att uppfylla den där drömmen och säga upp sig från tryggt jobb för att starta eget företag inom hälsa och friskvård. Hon har kämpat hårt och lyckats. Strongt.

En av tjejerna som varit i branschen lika länge bytte kläder till den tyiska 80-tals outfiten med lila tights, benvärmare, stringtrosor utanpå och bälte i midjan. Hittar jag mina gamla kläder i källaren (det gör jag nog inte) lovar jag lägga in en bild.

Förresten visade jag bilder för mina barn för några dagar sen med mig i samma typ av utstyrsel från -89. De undrade:

-Ärligt, var det verkligen modernt på din tid?

-Svar ja. Det var modernt på den tiden. Grupppsykos tror jag det kallas när en massa människor gör knepiga saker utan att tänka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *