Flygvärdinnan Filosoferar om annat än Flygplan

Vill börja med att bekänna min egen färg. Jag är ”vardagstroende”. Tror på ett högre väsen, går i kyrkan några gånger per år, betalar min kyrkoskatt men kan bli lite nervös när det blir för mycket ”halleluja”, jag är inte bekväm med det. Jag respekterar det dock, liksom också tex buddister och New Age´are. Alltså ganska lik medelsvenssons överlag, tror jag. Jag är helt övertygad att det finns mycket vi inte förstår eller kan förklara, och det har jag också slagit mig till ro med, jag är nöjd ändå. Jag resonerar alltså inte ”syns det inte eller har det ingen vetenskapligt bevisad effekt-finns det inte”. Det finns föreningar som har det som sin filosofi, och jag respekterar dem också. Min man skulle säkert kunna tänka sig ansöka om medlemskap, som den teknist och naturvetare han är.

Sammanfattningsvis, jag tror inte människan är fullt så utvecklad som vi vill tro, jag tror att vårt sjätte sinne är förträngt och frågan man kan ställa sig är om någon miljard människor som bekänner sig till någon religion alla är lurade och korkade, eller de kanske upplevt något som gör att de tror?

Jag tycker dock svenska kyrkan är mesig på en punkt. Jag tycker man skulle vara mycket tuffare.

Jag tycker man skulle ha medlemskontroll i kyrkdörren. Den som har tagit ställning till att inte vilja vara med att betala kyrkskatt som går till sjukhuskyrkan, diakonerna, kyrkorummet, prästerna i Sverige och runt världen ska heller inte kunna välja att gå på julkonsert i kyrkan, gå på öppen förskola, konfirmation eller körverksamhet. Då skulle det kosta i dörren istället.

Som det är nu kan vem som helst säga upp sitt medlemsskap men ändå ta del av i stort sett allt utbud, för de få gånger medlemsskapet kollas är om tex ett par gifter sig, då måste minst en vara medlem. Men hur ofta gifter man sig?

 Om man personligen inte tror på Gud är det sin sak, men man kan ju tro att den verksamhet kyrkan gör är god och vilja stötta den? Eller?

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *