För fet för att vara flygvärdinna

http://www.expressen.se/resor/1.1195788/for-fet-for-att-vara-flygvardinna

Expressens rubrik var ett glasklart ”klick-ämne” som du förstår. Hur fet är hon undrar man ju? 150-170 nånting? Men det såg hon inte ut att vara på bilden.

67 KILO? VA?

Jag väger 70, då är jag ultrafet då alltså med Air India-mått mätt? Ok, hon är bara 162 lång, så möjligen är det mindre längd att fördela det på, men jag tycker det verkar lite inhumant, Air India!

Vid en nödsituation ska ett flygplan evakueras snabbt, och hela upplägget och alla regler är gjorda för att detta ska vara möjligt.

Till exempel får vid våra fönsternödutgångar bara sitta passagerare utan ”restriktioner”, dvs inga barn, inga säten där för basfioler, inga som behöver ett extension-belt och inga PRM-er (person with reduced mobility). En väldigt kraftig person kan vara ett hinder för andra att ta sig förbi eller ha svårt själv att komma ut genom fönsternödutgången, och därför vill man inte ha den personen där.

Problemet är att många som är tunga önskar platserna vid nödutgångarna för där är bättre plats (förståeligt) men det är inte en helt lätt situation när vi står där ombord och ska förklara på ett bra sätt varför vi tvingas flytta på någon. Och när man väljer plats på internet behöver man ju inte knappa in sin vikt, det är inte förrän ombord det blir ett ”problem”.

Jag tror det ligger nåt annat bakom, inte bara att hon gått upp några kilo. Är hon smidig i övrigt och kan evakuera inom tidsramen spelar några kilo extra ingen roll. Det kan inte vara så att hon har en inskränkt chef som har en förkärlek för unga smala utan rynkor och som nu hittat en annledning att byta ut en av de äldre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *