Första FF

Lite oroligt, men efter långa utläggningar och förmaningstal, godkände vi att barnen var ensamma hemma med varsin kompis medan vi var på fest.

-FF, fattar du, sa storebror till lillasyster.

-Mmm, sa hon.

Gulp, tänkte jag, man har ju hört om spridningen av det ordet på internet, men slog mig tillro med att det troligen är några år kvar tills jag på allvar behöver oroa mig för det. Nu var det mest förmaningar om att inte retas, komma överens och komromissa om TV´n, inte spela dator hela kvällen, inte gå ut på sidor de inte kände till. (“Nääädå, vi spelar bara WoW!!!”) och inte sätta på spis eller tända ljus. Så. Puss, puss, ha det kul.

Mobiltelefonen ringde vid 22-tiden, och dottern och hennes kompis hade bestämt sig för att poppa lite popcorn i micron, men inte läst på påsen att 1-4 minuter var lagom, utan chansat på 10. Nu var det rök i hela köket, och de hade luftat ut så gott de kunde.

Fortfarande luktar det lite märkligt, och lunchsamtalet igår handlade mycket om  det där med ansvar. Man måste få för att ta, och lite missöden får man räkna med längs lärovägen.

Ingen var dock sugen på popcorn efter missödet tydligen. Kanske lika bra det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *