Funderade på att lägga ner

Jag tycker själv jag har goa läsare, dvs dem av er som ger er tillkänna, och ni är ju några stycken. Jag är otroligt tacksam för de mejl och uppmuntran jag får, jag vill att ni ska veta att jag verkligen uppskattar det.

Bloggen har växt vilket är fantastiskt kul, det är ju trots allt så att man skriver för att bli läst. Det negativa är att fler har åsikter om vad man skriver. Jag har börjat tänka mer och mer på det, HUR man på olika sätt kan uppfatta eller missuppfatta det jag skriver. För det ska ni veta, ALLT går att misstolka eller vrida beroende påvilka glasögon man har på för stunden eller vilka erfarenheter man sitter på.

”Kan jag skriva detta, vad tycker min arbetsgivare nu”. ”Undrar hur mina kollegor uppfattar om jag skriver såhär, tänk om de tror att…”. Just på jobbet är det viktigt att uppfattas korrekt anser jag. Och hur lyckas man framföra sitt budskap objektivt men fortfarande personligt?

 Om jag skulle vara köpt att skriva objektivt och neutralt hade jag för det första tagit betalt och för det andra hade jag nog inte haft så mycket läsare. Det slätstrukna blir sällan intressant. (Läs några politikerbloggar så förstår du vad jag menar, har ännu inte hittat nån riktigt bra och intressant politikerblogg, kan du rekommendera nån?)

 Men samtidigt måste jag slipa till kanterna på ett annat sätt än jag gjorde när jag skrev anonymt i början. Balansen är inte helt lätt.

Tänkte ett tag tanken på att lägga ner eller dra ner avsevärt, men om jag nu tycker det här är roligt och ger mig energi så vore det att svika mig själv och de av mina läsare som uppskattar bloggen. Jag har ju väldigt få (max en handfull under alla år) nätterrorister. Det är ju väldigt få jämfört med många andra aktiva bloggare.

Så nej, jag ska inte lägga ner, och jag ska fortsätta skriva ungefär som jag gjort. Skulle du se skillnad är det troligen ingen tillfällighet, men det går inte att vara alla till lags, så det får bli en kompromiss.

Kompromisser är som bäddsoffor, man ligger inte bra och man sitter inte bra.

Hoppas att min blogg är ett undantag.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *