Gnällspik

Jag är gnällig idag.

Inte för att jag har pizzakartonger vid sängen eller gammal sill i kylskåpet eller sparat dagstidningar från -95 och fram i hallen. Men steget innan det blir kaos lider jag av, dagens  i-landsproblem : för-mycket-grejor-överallt.

Hann bara hem från resan, men redan efter en dag lämnade jag huset för att flyga några dagar, fortfarande med resväskorna i hallen och bara första tvätten inslängd i torktumlaren. Familjen hade röjt och fixat igårkväll när jag kom hem, men trots det, så vart jag än tittar är det grejor.

En veckas post ligger på köksbordet. Hoppas det inte ligger några viktiga räkningar med ord som “förseningsavgift” tryckt med fetstil bland reklambladen. 

Upppackade men ännu inte inhängda kläder är slängda på sovrumsstolen. (Varför köpte jag mer kläder, jag har ju kläder? Bara för att jag hittade en jacka som kostat 480 dollar för nu 40 dollar i finfin kvalitet innebär ju inte att jag behöver den?)

Ett gardintyg, som jag hittade på en utförsäljning i en butik med stor lapp “REA” klistrat på skyltfönstret, verkade vara en toppenidé för att få vårkänsla i vardagsrummet, men när sjutton ska jag hinna sy dem? Och det står fortfarande en kvarglömd julängel i köket (va, är det redan mars?) men den kan ju få sällskap av nån liten påskkyckling som ungarna troligen kommer hem med från skolan idag så märks den säkert inte.

Julstjärnan med gröna friska blad och röda blommor har jag inte haft mage att slänga än, men i eftermiddag ryker den, man får inte vara alltför blödig. En präktig husmoder skulle säkerligen haft klippt ris och pyntat med fjärdrar, eller satt några i trädet utomhus som jag sett en del grannar har, men här finns ingenting som tyder på att det är påsk. Har inte ens köpt ägg.

Har ett par dagar ledigt till nästa tur, och fast jag mest av allt bara skulle vi krypa ner i sängen och sova 24 timmar och vakna till ett såpdoftande rent hem som någon god fe fixat av välvilja, så inser jag att idag är den enda fe-liknande varelse i huset jag själv. Liknar visserligen mer än häxa (men det passar ju bra i dessa tider…) än en fe, men det bryr sig dammråttorna inte om.

Gnäll, gnäll.

Skulle behöva en spark i baken och skriva tacksamhetslista a la Geddfish (en strålande idé) men i mitt gnälliga tillstånd ser jag bara allt jag inte hunnit och borde ha gjort.

Skäll på mig om du vill, jag förtjänar inget annat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *