Gyckel

Vårt lilla bidrag till feststämningen innebar att låta brudparet baka sockerkaka.

På trädgårdsbordet hade vi dukat upp ingredienser som passar i en sådan, men också ställt någon ingrediens som inte passar lika bra , och så lät vi de nygifta utan recept trolla ihop något enligt improvisationsprincipen. De meddelade hur länge och vilket gradantal ugnen skulle stå på, och sen skulle vi gäster provsmaka och kora vinnaren.

Brudgummens mamma såg aningen förtvivlad ut och tog mig i armen:

-Men…nu blir det ju tydligt att jag inte lärt honom någonting…

-Vänta tills de ska bygga vedskjulet i nästa övning, sa jag och log.

Brudgummens smet såg ut att behöva en cementblandare i konsistensen, men han avhjälpte det lätt med “ännu ett ägg, vad tusan jag tar 6”. Brudens handlag med bakform och ströbröd var mer världsvant, inte minst kroppsspråket utstrålade stor säkerhet.

Hon: 175 grader i 45 minuter

Han: 225 grader i 20 minuter

Han blev inte helt nöjd med sitt resultat (inget bakpulver och för mycket sirap(!), men gick resolut ut i köket efter att ha betraktat resultatet för att hämta “en ingrediens till”. Va? sa hustrun. Får man det? Han brydde sig inte utan hämtade burken med bakpulver och strödde ett jämnt lager över den färdiggräddade kakan.)

Gissa vem som vann?

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *