Han har aldrig gjort något gott

http://www.expressen.se/nyheter/1.2114067/keith-cederholm-dod

Det är möjligen oschysst att spotta på någons grav, men Keith Cederholm har inte gjort mycket gott i sitt liv.

Många, många gånger har min pappa kommit hem förtvivlad efter att återigen varit utsatt för inbrott, som den kriminelle Cederholm stått för och erkänt. Många, många timmars arbete gick åt att städa upp, lista stulna varor, kontakta försäkringsbolag, betala självrisker, men framför allt att känna frustrationen över att han alltid kom undan eller forsatte sina illgärningar efter korta fängelsestraff.

Guillou fixade en miljon till honom som han sen köpte ett dyrt och exklusivt hus för, (en miljon var ännu mer pengar på den tiden…) och det var en skymf mot alla hederliga människor i Klippan som var utsatta för hans brottsliga karriär.

Hans son, nazisten, dödade en flykting men sköt sig efter några år själv utanför en pizzeria, och hur människorna som bevittnade detta självmord mådde förtäljer heller inte historien.

När pappa fick cancer och dog förde jag ett orimligt orättvise-resonemang med min farbror, där jag nämnde Cederholms namn.

”Hur kan det komma sig att ondeskefulla människor som Cederholm inte får cancer istället för goda som pappa? Är inte det orättvist?”

Han svarade att det var ett känslomässigt sätt att tänka, men inte konstruktivt, eftersom det såklart hade varit märkligt om bara onda och/eller kriminella fick cancer…

Han hade ju rätt, men utan tvekan känner jag trots det ologiska i mina tankar att det trots allt fanns en rättvisa. Cederholm har gjort så mycket ont…

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *