Han ville gå av

Vi boardade i tid, vi stände dörren i god tid och vi pushade ut från gaten på tid. Vi hade en bra slot-tid och skulle enligt planen landa minst en kvart före tidtabell.

På väg mot start-banan hörde vi signalen när någon ringer på pursern, och sen kom beskedet när hon ringde till oss på alla stationerna, att en passagerare kände sig sjuk och ville gå av.

Vi taxade tillbaka och öppnade dörren igen, och sen gick apparaten igång med kommunikation mellan immigrations, stationspersonal och bagagelastare.

Killen flög ofta på sträckan, han var själv professor och fick plötsligt svårt att andas med stickningar i fingrar och smärta upp i armen. Stickningar i fingrarna är ett tecken på hypoxia, syrebrist, men smärta upp i armen är ett tecken på hjärtinfarkt vilket vi inte vill ha ombord. Möjligen hade en flaska syrgas hjälpt honom, men han ville själv gå av, han blev orolig över att inte kunna andas obehindrat. Jag förstår honom.

Han såg medtagen ut, och han tyckte det var jobbigt att vara till “besvär”, men å andra sidan är 9 timmar länge att sitta på ett flygplan om man inte mår bra, och en mellanlandning i Ryssland är heller inget önskvärt alternativ.

Proceduren tog 1,5 timme, vilket såklart inte går att flyga in, men de 50 minuter vi landade sent gjorde att många missade sina förbindelseflyg bland de andra passagerarna. Familjer med sina nya små adoptivbäbisar till exempel var helt slut och barnen var trötta (när vi landade var klockan halv 2 på natten kinesisk tid, inte konstigt).

Jag hoppas passageraren mådde bättre efter läkarkollen, och att han kommer iväg idag istället. Och att barnen kom hem till sina nya hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *