Har alltid haft viktproblem

Satte mig bänkad framför Kalla Fakta för att höra professorernas kostråd och olika meningar. Intressant. Läkare med lång och gedigen erfarenhet tycker helt olika och ger rekommendationer som står i motsats till varandra. Är var och en salig på sin egen tro, eller får man svar som man ropar i de vetenskapliga tester som görs?

Jag har sedan jag slutade skolan haft problem med vikten, och antingen lidit kval för att jag bekämpat hunger eller sockersug under de perioder jag tvingat mig att “hålla igen”. Jag har otaliga gånger suttit på viktväktarmöte och ätit light-produkter och druckit Cola light för att det var billiga poäng i deras skala räknat. Jag har gått ner och gått upp, för när suget sätter in är det mycket starkare än önskan att gå ner i vikt. Suget vinner helt enkelt alldeles för många gånger, och Cola light har inte minskat suget utan istället ökat det, är min erfarenhet.

(Kanske har Viktväktarna ändrat filosofi nu för tiden, Mrinda kanske vet?)

Sedan jag minskat radikalt på kolhydratintaget och försöker undvika sött, äkta eller konstgjort, så har också suget nästan helt försvunnit. Och då är det ju inget svårt! Jag har vägt detsamma i 1,5 år nu. Jag mår bra, jag känner inte att jag offrar något.

Är GI rätt metod för alla? Ingen aning. Men för mig har uppstickarråden funkat mycket bättre än Rössners tallriksmodell, det är helt klart.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *