Inte den roligaste helgen

Jag är inne i helgjobbs-kör hela månaden. Vi får jobba 3 av 4 helger per månad, men ibland blir det inte så, då är det veckodagsjobb som alla andra med helger lediga. Men sen plötsligt vänder det, som nu, och det är inte vidare kul att jobba helger när man har familj faktiskt. Man träffas ju aldrig då. Men…så är det bara. Man får gilla läget, och man vet ju om att vårt jobb innefattar alla dagar på året och alla timmar på dygnet, det är ingen nyhet precis.

I fredags väcktes jag 05, var hemma 19. I lördags samma sak, upp 05, hemma 19. I söndags 05, till hotell vid landningen 15. I måndags upp 05 och hemma 18.

Jag har sovit dåligt alla nätterna, jag vaknar vid 02 och är klarvaken och tror att jag försovit mig, sen sover jag tills jag ska upp i 40 minuters perioder. Det är sån skillnad mot långlinjerna och tidsskillnaden, den klarar jag mycket bättre och sover oftast som en sten. Är mycket mindre sliten efter långlinjer än efter kortlinjer, visst är det konstigt? Men man kan inte välja bort kortlinjer, det måste man flyga, medan man kan välja bort långt om man har tex sömnproblem.

Sen tänkte jag också någonstans där jag var som tröttast, hur ska man kunna jobba ännu mer på en dag? Man vill att vi ska flyga ännu mer per dag, men jag fattar inte hur det ska gå till. Piloterna skulle efter Göteborg-Köpenhamn (hämtning 06) till Gdansk t/r och sen sitta 3 timmar och sen till Luxemburg t/r och landa 19. Det är en lååång arbetsdag. Det där med “bortskämd” i Di´s kommentarsruta känns lite malplacerat…

Till helgen missar jag en jubileumsfest på min gamla ponnyklubb där jag började rida som 8-åring. Blev tillfrågad om jag kunde tänka mig vara toastmadam på denna tillställning och det var med sorg jag fick tacka nej. Hedersamt att bli tillfrågad dock.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *