Inte helt raka puckar

Kanalerna förutom SVT 1 och 2 ska tjäna pengar på sina program, och de gör de genom telefonröstningar och reklam. Så långt allt gott. Det vet man ju, och det är ju demokratiskt att kunna rösta fram sin Idol till exempel. Men i detta program (liksom de andra rösta-bort-programmen) finns ju också automatiskt fler intressen, att få in så mycket pengar som möjligt genom att peppa folk att rösta.

Varje fredag i Idol har Peter Jihde ett meddelande till oss tittare för att få oss att rösta mer. Han säger inte “Rösta mer” utan “Det har aldrig varit så jämnt som det är idag i Idols historia”. Tänk att det utan undantag har varit så i flera år! Jämnare för varje vecka som går! Undrar om det nästa vecka är EXAKT lika många röster till kandidaterna?

I fredags skulle Tove “glänsa” i “I just can´t get you out of my head”. Hur kan man glänsa röstmässigt i den låten som har typ 4 toner? Whitney-låten var en utmaning, sant, men om man ställer den i relation till Eriks “Run to the hills” som i utmaningshänseende var ett märkligt val eftersom det är just i hårdrockslåtar och den typen av toner Erik är som bäst- så kändes det lite: jaha…?

Men om man då tänker på, att alla räknade Tove och Erik i final, att telefonerna skulle glöda för Eriks skull och pengarna skulle strömma in till TV-bolaget när det var dags för duell, så var det plötsligt självklart. För så tror jag att det gick till.

Jag läser just en bok som heter “Personalgruppens psykologi” som jag lånat av en studerande kollega, (måste börja plugga själv, det är ju så intressant det här) och psykologi är så fascinerande, både hur man agerar enskilt och i grupp. Jag får aha-upplevelse på aha-upplevelse och studerar min egen yrkeskategori med andra glasögon sen jag började läsa om hur det funkar.

En ny värld gläntar på dörren.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *